• +302111840405
  • Δευτέρα & Τετάρτη 09:30-17:00 | Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 09:30-21:00 | Σάββατο 09:30-15:30

ΥΓΡΗ Ή ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΪΖΩ ΤΗ ΓΑΤΑ ΜΟΥ?

on August 27, 2021

Πολλοί ιδιοκτήτες γατών προβληματίζονται συχνά για το τί είδους διατροφή πρέπει να ακολουθήσουν για τη γατούλα τους, χωρίς να γνωρίζουν αν πρέπει να ταΐσουν υγρή τροφή ή ξηρά τροφή.

Κάθε γατο-γονιός θα πρέπει να γνωρίζει πως έχει στο σπίτι του ένα μικρό αιλουροειδές (μία μικρή τίγρη) και θα πρέπει να της παρέχει μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και λίπος, ώστε να διατηρεί υψηλά τα επίπεδα ενέργειας που χρειάζεται.

Επίσης, η γάτα από τη φύση της δεν πίνει πολύ νερό, ενώ χρειάζεται την ημέρα γύρω στα 200ml νερό! Την ημερήσια αυτή ποσότητα νερού την προσλαμβάνει σχεδόν με την τροφή της. Το γνωρίζατε αυτό? Επομένως, αν μία γατούλα δεν λαμβάνει επαρκή ποσότητα υγρών θα αφυδατωθεί και συχνά θα αποκτήσει διάφορα προβλήματα στο ουροποιητικό ή στα νεφρά, όπως: πέτρες στα νεφρά, λοίμωξη στην ουροδόχο κύστη κ.ά.

Η Υγρή τροφή, επομένως, είναι απαραίτητη στη διατροφή της γατούλας μας, καθώς περιέχει υψηλό επίπεδο υγρασίας, κάτι το οποίο τη βοηθάει να παραμένει ενυδατωμένη. Επίσης, αποτελεί μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και λίπος, ό,τι ακριβώς δηλαδή θα χρειαζόταν αν ζούσε στη φύση. Τέλος, η Υγρή τροφή ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό την γευστική και οσφρητική ανάγκη της γατούλας σας, καθώς διαθέτει υψηλή γευστικότητα και έντονη μυρωδιά.

Δείτε Υγρή Τροφή για Γάτες υψηλής ποιότητας εδώ

Από την άλλη πλευρά, η Ξηρά τροφή αποτελεί μία ισορροπημένη διατροφή για τη γάτας σας, ενώ λόγω της υφής της βοηθάει στην υγεία των δοντιών, μειώνοντας τα επίπεδα της πέτρας. Επίσης, λόγω της σύστασής της μπορεί να σερβιριστεί και να παραμείνει στο μπολ της γάτας σας για πολλές ώρες. Αυτό βοηθάει τη γατούλα σας ώστε να μπορεί να κάνει πολλά γεύματα μέσα σε μία μέρα, κάτι το οποίο αποτελεί φυσική της συνήθεια.

Δείτε Ξηρά Τροφή για Γάτες υψηλής ποιότητας εδώ

Συμπέρασμα: Ο συνδυασμός Υγρής και Ξηράς τροφής αποτελεί τον ιδανικό τρόπο σίτισης για τη γάτα σας, καθώς της παρέχει μία ολοκληρωμένη διατροφή κατάλληλη για την υγεία της. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο η γατούλα σας βρίσκει καθημερινά μία ποικιλία σε γεύση, οσμή και υφή στο φαγητό της, ώστε να μην το «βαριέται» και γίνεται επιλεκτική.

*Tip: Κρατήστε τη γατούλα σας ενυδατωμένη με γευστικές και δροσιστικές σούπες.

Βρείτε Σούπες για γάτες με μοναδική γεύση, εδώ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ