• +302111840405
  • Δευτέρα & Τετάρτη 09:30-17:00 | Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 09:30-21:00 | Σάββατο 09:30-15:30

ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

on January 29, 2021

Ο χειμώνας έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του με χαμηλές θερμοκρασίες, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό και τις ανάγκες των αγαπημένων μας μικρών φίλων, των σκύλων. Τα περισσότερα σκυλιά επηρεάζονται από το κρύο, κάποια σε μεγαλύτερο και κάποια σε μικρότερο βαθμό, κάτι το οποίο σχετίζεται με πολλούς παράγοντες όπως: η ράτσα, το μέγεθος, το μήκος και το είδος του τριχώματος, κ.ά.

Οι μικρόσωμοι σκύλοι επηρεάζονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το κρύο, σε σχέση με τους μεγαλόσωμους σκύλους. Ειδικότερα, μικρόσωμοι σκύλοι με κοντό τρίχωμα, όπως σκύλοι ράτσας Pug, Mini Pinscher, Chihuahua, Jack Russell, κρυώνουν περισσότερο σε σχέση με μεγαλόσωμους σκύλους με μακρύ ή πυκνό διπλό τρίχωμα, όπως είναι οι σκύλοι ράτσας Γερμανικός Ποιμενικός, Ποιμενικός Καυκάσου, Husky, Αγίου Βερνάρδου. Αντιθέτως όμως, οι σκύλοι ράτσας Boxer ή Doberman ενώ είναι μεγαλόσωμοι, δεν μπορούν να ανεχθούν τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και να μένουν εκτός σπιτιού μόνιμα, καθώς διαθέτουν πολύ κοντό τρίχωμα το οποίο δεν μπορεί να τους προστατεύσει αρκετά από το κρύο.

Για να βοηθήσουμε λοιπόν τον μικρό μας φίλο να αντιμετωπίσει το κρύο, μπορούμε να επιλέξουμε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, υψηλής ποιότητας super premium/ultra premium, οι οποίες διαθέτουν μεγάλη βιολογική και θερμιδική αξία. Επίσης, κατά τους πιο κρύους μήνες μπορούμε να αυξήσουμε λίγο την ημερήσια ποσότητα φαγητού του σκύλου μας. Το χειμώνα οι σκύλοι τρώνε περισσότερο για να αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειάς τους, καθώς με αυτόν τον τρόπο διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Δείτε τροφές με υψηλή βιολογική αξία εδώ

Επίσης, αν ο σκύλος σας ανήκει στις φυλές εκείνες που αντέχουν το κρύο και ζει εκτός σπιτιού, μπορείτε να τον προστατέψετε με ένα σπιτάκι πλαστικό, κατάλληλο για εξωτερικούς χώρους, το οποίο να διαθέτει υψηλή μόνωση και προστασία από το κρύο και την βροχή. Μέσα στο σπιτάκι μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κρεβατάκι, στρωματάκι ή κουβέρτα, για να τον κρατάει ακόμα πιο ζεστό.

Δείτε πλαστικά σπιτάκια σκύλου για εξωτερικό χώρο εδώ

Τέλος, μεγάλη προσοχή οφείλουμε να δώσουμε στα κουταβάκια, τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα στο κρύο, αλλά και στους ηλικιωμένους σκύλους, οι οποίοι μπορεί να υποφέρουν από αρθρίτιδες και επηρεάζονται αρκετά από το κρύο και την υγρασία.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ