• +302111840405
  • Δευτέρα & Τετάρτη 09:30-17:00 | Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 09:30-21:00 | Σάββατο 09:30-15:30

Περιποίηση & Υγιεινή Κατοικίδιων Ζώων

on March 18, 2020
Η περιποίηση των κατοικίδιων ζώων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την υγεία τους, όπως ακριβώς ισχύει και για εμάς τους ανθρώπους.
Είναι σημαντικό να περιποιούμαστε τα κατοικίδιά μας και να τα διατηρούμε καθαρά, ειδικά όταν διαμένουν μέσα στο σπίτι και σε περιπτώσεις που έρχονται σε άμεση επαφή μαζί μας, με το να ανεβαίνουν στον καναπέ ή να κοιμούνται μαζί μας στο κρεβάτι μας.

Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείτε να περιποιηθείτε τον σκύλο, τη γάτα, το κουνελάκι σας και γενικά τα κατοικίδια ζωάκια σας, ώστε να τα διατηρείτε καθαρά μακριά από βρωμιές, μικρόβια, βακτήρια κ.ά.

 

1) Μπάνιο: Μπορείτε να τα κάνετε μπάνιο αρκετά σχολαστικά. Πλέον υπάρχουν εξειδικευμένα σαμπουάν καλής ποιότητας που μας επιτρέπουν να κάνουμε μπάνιο τα ζωάκια μας σε συχνή βάση, ακόμα και σε καθημερινή. Προτείνουμε πάντα να γίνονται δύο χέρια, δίνοντας προσοχή να μην μπει νερό στα αυτιά, να γίνει καλό ξέβγαλμα και τέλος στεγνώνουμε πολύ καλά ώστε να μην υπάρχει καθόλου υγρασία στο τρίχωμα.

Δείτε εδώ εξειδικευμένα σαμπουάν για συχνή χρήση

2) Στεγνό καθάρισμα: Υπάρχουν ζωάκια όπως η γάτα, το κουνέλι, το ινδικό χοιρίδιο κ.ά. που δεν είναι εξοικειωμένα με το νερό και αδυνατούμε να τα κάνουμε μπάνιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν προϊόντα που μας επιτρέπουν να καθαρίσουμε τα κατοικίδιά μας χωρίς να χρειάζεται ξέβγαλμα με νερό. Στα προϊόντα αυτά ενδεικτικά ανήκουν τα υγρά μαντηλάκια και ο αφρός για στεγνό καθαρισμό.

Δείτε εδώ υγρά μαντηλάκια για κατοικίδια  και  εδώ αφρό στεγνού καθαρισμού

 

3) Χτένισμα: Το χτένισμα είναι πολύ σημαντικό για όλα τα κατοικίδια, ιδιαίτερα για όσα έχουν μακρύ τρίχωμα, για να μην δημιουργούνται κόμποι (τζίβες). Οι κόμποι δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει και έτσι μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια ή μύκητες δημιουργώντας κακοσμία, ξηροδερμία, δερματικά προβλήματα κ.ά. Ένα σύντομο καθημερινό χτένισμα είναι η καλύτερη λύση ώστε να διατηρούμε ένα υγιές τρίχωμα χωρίς κόμπους.

Δείτε εδώ βούρτσες για όλα τα είδη τριχώματος

4) Αντιμετώπιση οσμών, βακτηρίων, μυκήτων: Ενδέχεται αρκετές φορές το κατοικίδιό μας να έχει μία έντονη κακοσμία στο δέρμα του η οποία μπορεί να οφείλεται σε βακτήρια, μύκητες ή ζύμες που έχουν αναπτυχθεί στην επιφάνεια του δέρματος. Επίσης, αρκετά κατοικίδια αντιμετωπίζουν συχνά και επαναλαμβανόμενα προβλήματα αυτιών όπως η ωτίτιδα, τα οποία μπορεί να οφείλονται και αυτά σε βακτήρια ή μύκητες. Όλα αυτά τα προβλήματα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με προϊόντα όπως π.χ. με κάποιο σπρέι που ενισχύει την άμυνα ενάντια σε βακτήρια και μύκητες.

Δείτε εδώ σπρέι με 3πλή δράση ενάντια σε βακτήρια και μύκητες: αποσμητική δράση, φροντίδα αυτιών, φροντίδα πληγών

***Βρείτε όλα τα παραπάνω προϊόντα περιποίησης και υγιεινής για κατοικίδια στο Online Pet Shop μας. 

Delivery στην πόρτα σας...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ