• +302111840405
  • Δευτέρα & Τετάρτη 09:30-17:00 | Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 09:30-21:00 | Σάββατο 09:30-15:30

LABRADOR RETRIEVER! ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΡΑΤΣΑ

on June 17, 2020

Τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, είναι από τα πιο αγαπημένα σκυλιά γι’ αυτό και η συγκεκριμένη ράτσα είναι αρκετά δημοφιλής. Προέρχονται από τον Καναδά όπου οι ντόπιοι ψαράδες τα χρησιμοποιούσαν ως βοηθούς στην εργασία τους.

Είναι ένας μεγαλόσωμος σκύλος με προσδόκιμο ζωής 10-14 έτη. Το ιδανικό ύψος για τα αρσενικά είναι 56-57cm, ενώ για τα θηλυκά 54-56cm. Το ιδανικό βάρος είναι 29-36kg και 25-35kg αντίστοιχα. Οι χρωματισμοί του είναι: το μαύρο, το κίτρινο και το σοκολατί και έχει κοντό και πυκνό τρίχωμα το οποίο είναι αρκετά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.

Διαθέτει έναν πολύ καλό και ισορροπημένο χαρακτήρα και είναι εξαιρετικά φιλικό με τους ανθρώπους και τα παιδιά. Είναι πανέξυπνο, υπάκουο και εκπαιδεύεται εύκολα έχοντας μία φιλική προσωπικότητα. Επίσης, διαθέτει εξαιρετική όσφρηση και έχει τεράστια αδυναμία και πάθος για το νερό. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι πως το καλοκαίρι θα είναι ο αυτοκόλλητος φίλος σας, με ατελείωτη όρεξη για παιχνίδια με το νερό στην παραλία.

Μετά τα ατελείωτα όμως παιχνίδια στη θάλασσα καλό θα ήταν να το κάνετε μπάνιο με καθαρό νερό και με ένα καλής ποιότητας εξειδικευμένο σαμπουάν συχνής χρήσης χωρίς σαπούνι, parabens ή σιλικόνες, ώστε να ξεπλύνετε καλά το θαλασσινό νερό ή υπολείμματα άμμου πάνω από το τρίχωμα του Λαμπραντόρ για να αποφευχθεί ο κίνδυνος φαγούρας, ξηροδερμίας ή δερματικών παθήσεων.

Δείτε εδώ εξειδικευμένα σαμπουάν συχνής χρήσης.

Το Λαμπραντόρ αν και πολύ δραστήριο, μεγαλώνοντας έχει μία τάση για αύξηση του βάρους του καθώς η αγάπη του για το φαγητό είναι μεγάλη. Γι’ αυτό και θα πρέπει να ταΐζουμε μία Super Premium υψηλής ποιότητας τροφή ώστε να διατηρείται υγιές χωρίς προβλήματα. Επίσης, το καλοκαίρι και τους ζεστούς μήνες, μπορούμε να δίνουμε μία πλήρη ξηρά τροφή με βάση τον Σολομό ή το Ψάρι. Γενικά το ψάρι είναι πιο ελαφρύ και εύπεπτο, ενώ βοηθά να διατηρείται υγιές λαμπερό και δυνατό το τρίχωμα του Λαμπραντόρ επειδή είναι πλούσιο σε Ω3, Ω6, Ω9 λιπαρά.

Βρείτε εδώ Πλήρη Ξηρά Τροφή αποκλειστικά για το ενήλικο Λαμπραντόρ σας και εδώ για το κουτάβι Λαμπραντόρ σας.

Δείτε εδώ για το Λαμπραντόρ σας πλήρη Ξηρά Τροφή πλούσια σε Ψάρι ιδανική για το καλοκαίρι.

 

Τέλος, επειδή το καλοκαίρι είναι προ των πυλών μην αμελείτε την αντιπαρασιτική προστασία του Λαμπραντόρ καθώς κινδυνεύει από τα εξωπαράσιτα στον ίδιο βαθμό με όλα τα υπόλοιπα σκυλιά, παρόλο που έχει πυκνό υπόστρωμα.

Βρείτε αντιπαρασιτικά προϊόντα για το Λαμπραντόρ σας εδώ.

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ