• +302111840405
  • Δευτέρα & Τετάρτη 09:30-17:00 | Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 09:30-21:00 | Σάββατο 09:30-15:30

CRATE, Συρμάτινο Κλουβί Εκπαίδευσης Σκύλου: Τί πρέπει να γνωρίζουμε?

on October 20, 2020

Το crate είναι ένα συρμάτινο κλουβί το οποίο χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση του σκύλου μας. Είναι ένα από τα σημαντικότερα αξεσουάρ, το οποίο με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κάθε ιδιοκτήτη σκύλου και κάθε σκύλος μπορεί να αποκτήσει μία πολύ ισορροπημένη συμπεριφορά.

Στην πραγματικότητα, το crate αποτελεί τη “φωλιά” του μικρού μας φίλου και όχι κάποια “φυλακή”, όπως λανθασμένα μπορεί να έχουν παρεξηγήσει κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων. Επίσης, μας βοηθάει στην εκπαίδευση του κουταβιού μας καθώς και στο σημαντικότερο κομμάτι για τους νέους σκυλογονείς: την εκμάθηση της “τουαλέτας”.

Επίσης, το crate παρέχει ασφάλεια στο νεαρό κουτάβι μας τις στιγμές που αδυνατούμε να το έχουμε υπό την πλήρη επίβλεψή μας (όταν απουσιάζουμε από το σπίτι ή όταν κοιμόμαστε το βράδυ). Ο σκύλος παραμένει αυτές τις στιγμές περιορισμένος και ασφαλής μέσα στο crate, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού που μπορεί να έχει όταν θα είναι ελεύθερος μέσα στο σπίτι χωρίς επίβλεψη (δάγκωμα καλωδίου με ρεύμα, μασούλημα κάποιου αντικειμένου με κίνδυνο τον τραυματισμό ή την απόφραξη του γαστρεντερικού σωλήνα κλπ.)

Tips για τη σωστή χρήση του Crate

  • Επιλέγουμε το κατάλληλο μέγεθος, μέσα στο οποίο ο σκύλος να μπορεί να στέκεται όρθιος, να μπορεί να κάνει μία στροφή γύρω από τον εαυτό του και να μπορεί να ξαπλώνει, όχι μόνο όταν θα είναι κουτάβι αλλά και τη στιγμή που θα μεγαλώσει και θα αποκτήσει το τελικό του μέγεθος.
  • Στην πρώτη επαφή αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα και αφήνουμε ελεύθερο το σκύλο μας να πλησιάσει, να μυρίσει, να επεξεργαστεί και να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει μόνος του.
  • Μπορούμε στην αρχή να παρακινήσουμε τον σκύλο μας να μπει πετώντας μέσα κάποια παιχνίδια του ή κάποιες λιχουδιές ή να βάζουμε μέσα στο crate το μπολ με το φαγητό του. Ο σκύλος μας πρέπει από την αρχή να συνδέσει το crate με κάτι θετικό και όχι με κάτι αρνητικό, γι’ αυτό ποτέ δεν τον βάζουμε τιμωρία εκεί μέσα ή τον αναγκάζουμε με το ζόρι να μπει.
  • Αφού ο σκύλος μας εξοικειωθεί με το crate και μπαίνει μέσα, μπορούμε σιγά σιγά να κλείνουμε την πόρτα όση ώρα αυτός τρώει ή παίζει με κάποιο παιχνίδι εκεί μέσα. Μέρα με την μέρα μπορούμε σταδιακά να μεγαλώνουμε τον χρόνο που τον κρατάμε περιορισμένο μέσα στο crate.
  • Στην περίπτωση που ο σκύλος μας γαβγίζει ή παραπονιέται που βρίσκεται μέσα στο crate, εμείς δεν πρέπει να του ανοίξουμε ή να προσπαθήσουμε να τον καθησυχάσουμε με κάποιο χάδι, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα συνειδητοποιήσει πως με το κλάμα ή το γάβγισμα παίρνει αυτό που θέλει με αποτέλεσμα να μην εξοικειωθεί με την παραμονή του μέσα εκεί. Αντιθέτως, πρέπει να αδιαφορήσουμε μέχρι να σταματήσει να παραπονιέται και μόνο τότε του ανοίγουμε επιβραβεύοντας τον με κάποια λιχουδιά ή με χάδια.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ