• +302111840405
  • Δευτέρα & Τετάρτη 09:30-17:00 | Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 09:30-21:00 | Σάββατο 09:30-15:30

Τσιουάουα! Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τα μικρόσωμα σκυλάκια

on November 06, 2018

Τα τσιουάουα είναι τα πιο μικρόσωμα σκυλάκια και προέρχονται από το Μεξικό, είναι μάλιστα μια από τις παλαιότερες ράτσες. Το μήκος και το χρώμα της γούνας μπορεί να διαφέρουν από σκυλάκι σε σκυλάκι, αλλά είναι όλα το ίδιο χαδιάρικα και λατρεύουν της αγκαλιές. 

Έχουν τον μεγαλύτερο εγκέφαλο από όλα τα σκυλιά του μεγέθους τους, πηγή στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού τους (σαν μωράκια) και μια καρδιά γεμάτη αγάπη για τον ιδιοκτήτη τους με τον οποίο δένονται πολύ και είναι πολύ προστατευτικά απέναντί του. 

Τσιουάουα! Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τα μικρόσωμα σκυλάκια.

Τα τσιουάουα είναι μία από τις πιο υγιείς ράτσες και χρειάζονται έλεγχο βάρους γιατί το μικρό σκαρί τους δεν το αντέχει και μπορεί να έχει πρόβλημα στις αρθρώσεις και μετατόπιση της επιγονατίδας αν κακομάθει. Δεν μαδούν πολύ και έτσι η περιποίηση της γούνας τους είναι παιχνιδάκι. 

Τσιουάουα! Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τα μικρόσωμα σκυλάκια.

Θα έχετε δει πολλά τσιουάουα με χαριτωμένα ρουχαλάκια, γελεκάκια και πουλόβερ. Αυτό είναι ανάγκη για τον κρύο καιρό μιας και δεν έχουν αρκετό λίπος και τρίχωμα για να προφυλαχτούν. 

Τα μικροσκοπικά αυτά ζωάκια, δεν προτείνονται για οικογένειες με μικρά παιδιά, μόνο και μόνο για το γεγονός ότι μπορεί να ξεφύγουν της προσοχής σας και να σηκώσουν το σκυλάκι και να το ρίξουν στο πάτωμα. 

Τέλος, όσον αναφορά την εκπαίδευσή τους, ξεκινήστε όσο το πανέξυπνο αυτό σκυλάκι είναι μικρό, αν περιμένετε δύο-τρία χρόνια, θα είναι πολύ ισχυρογνώμων για να δεχτεί να το εκπαιδεύσετε. 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ